Noční přechod Jizerek - II. ročník


Kompletní fotogalerii najdete v sekci fotogalerie/Noční přechod Jizerek 4.12. 2004 (do nového okna).


Termín: 4.12. 2004
Spolubojovník: Honza Mikuš


No a je tu zas víkend a já jedu po čase dom. Na kolo to nevypadá, pááč mě škrábe v krku:) a tak vymýšlím, co podniknu...
Netrvá dlouho a rozhoduju se, že dám, již druhý ročník tradičního nočního přechodu Jizerek...

 

sobota 4.12. 2004
Desná - Horní Polubný - Knížecí cesta - Sedlo pod Zámky - Jezdecká cesta - Protržená přehrada - Desná

Na rychlo se domlouvám s Honzou, prý by šel taky. Takže nepůjdu, jako loni, sám. Aspoň se nebudu bát:)
Původně jsem chtěl odjet v 20:15 vlakem do Kořenova a odtud vyjít. Honza ale nestíhal, takže jsem poprosil taťku a ten jel s námi autem do Polubného ke kostelu, kde nás vysadil a odvezl auto zpět.
Od kostela odcházíme v 22:15.
Cesta je jasná. Po knížecí cestě přes "Odbočku na Zámky" až k "Sedlu pod Zámky". Cesta není moc dobrá. Je cca 30 cm sněhu a mimo stopu se boří. Navíc na začátku cesty jsou vyjeté koleje od náklaďáku, takže musíme svítit, aby se dalo vůbec jít.
Povídáme a tááák a cesta pěkně ubíhá...
Na křižovatce s Jezdeckou cestou svačíme a jdeme směrem k přehradě. Po cestě se nám ukazuje měsíček, takže neváháme a fotíme.
Cesta je pořád nic moc, takže jdeme jako ožralí:)
Přecházíme soušskou silnici a jdeme po žluté na Protrženou přehradu. Zde se citelně ochladilo a odhadujeme, že může být tak -10°C. Po delším stoupáčku a krátkém sestupu stojíme v cca 1:00 u Protržené přehrady.
Tady dáváme svačinu a fotíme.
Po 15-ti minutách odcházíme po cyklostezce do Desné. Cesta je pořád nic moc a pěkně zakopáváme/podkluzujeme/boříme se:) Honza si lehce stěžuje, že na ten jeho kotník nic moc...
Za cca 45 minut přicházíme k úpravně vody a již po sice bezsněhové, ale kluzké silnici procházíme spící Desnou I. Ukazuji ještě Honzovi "Památný balvan", který voda při protržení přehrady přivalila až sem.
Za dalších 15 minut jsme opět v Desné II. na parkovišti, já odcházím spát domů a Honza do Albrechtic. Bude spát venku na hřišti. Škoda, že tu nemám spacák, šel bych s ním:)


No, celá cesta nám trvala přesně 4 hodiny a myslím, že opět měla něco do sebe...
Doufám, že budu v tradici pokračovat a i III. ročník se vydaří...



Jizerky díky!



(Milan)


Zpět