Týdení lyžovačka v Rakousku - Rüssbach


Kompletní fotogalerii najdete v sekci fotogalerie/Lyžovačka v Rakousku... (do nového okna).


Termín: 4. - 11.3. 2006
Spolubojovník: Zuzka alias Skříťajz:-)

 

Tak a je to tu! Neskutečné se stalo skutečným. Nikdy bych nevěřil že i my můžeme něco vyhrát. A jak jsem už říkal, stalo se.
Za jednu fotku jsme vyhráli týdenní pobyt se snídaní a skipasy pro dvě osoby v Rakousku v oblasti Dachstein West :-)
Od kamaráda jsme si půjčili auto (krásnýho Mercedesa rok výroby 1983), namazali lyže, sbalili trenýrky a vyrazili...
Cesta byla v pohodě a Rüssbach i hotel Salzburgia jsme na poprvé našli. Přivítání bylo více než milé a hotel už z dálky vypadal nádherně. Vyfasovali jsme klíče a šli se zabydlet.
Ráno před snídaní proběhla malá ale nutná zkouška materiálu a techniky. Po ní přišlo další milé překvapení v podobě snídaně. Byla opravdu hojná a stylem švédský stůl. Popřání dobrého rána a dones pití obstarávala sama paní vedoucí:-)
Po vydatné snídani jsme vyrazili s výherní poukázkou k pokladně, kde jsme dostali dva týdenní ski pasy. A pak nás již čekala lyžovačka na krásných sjezdovkách...
Pondělí 6.3. bylo pro Zuzku slavnostní pááč slavila narozky. Po dohodě s paní vedoucí se mi podařilo přichystat v místní restauraci malé překvápko. Paní domu byla opět velmi milá. Chvilku si s námi sedla a pomohla vypít víno. Později dorazil i její muž. Společně jsme pokecali a táák. Zuzka dostala od paní pidišampáňo a pamětní výbrus kamene se zkamenělými šneky...
V NE, PO, i ÚT napadlo do rána vždy cca 50cm prašánku, takže jsme si těžce užívali:-) Vydatná sněhová peřina byla znát i na místních střechách Ve ST přišla změna. Počásko se změnilo z hustého sněžení na trapné azúro:-) Takže jinými slovy "čas začít fotit". A je pravda, že i bylo co. Je to zvláštní, ale najednou bylo vidět věcí...:-) (1, 2, 3)
No, co víc si přát. Sluníčko, lyže a prašánek:-) Prostě akorát pro romantické foto:-)
Na ČT jsem měl připraven odpočinkový den - výstup ferátou na Donnerkogel. Jenže bohužel počasí bylo proti. Když jsme se ráno probudili tak pršelo. Takže výstup byl zrušen a náhradní program (lyžovaní) skončil po dvou jízdách. Na řadu přišel náhradní program číslo dvě - učení...
Páteční ráno nevypadalo o moc líp, ale na lyže jsme vyrazili. A udělali jsme dobře. Pršení se změnilo na sněžení a když přestalo, tak byly i docela pěkný výhledové.
V poklidu jsme dojezdili, vrátili ski pasy a vyfotili závěrečnou fotku. U hotelu jsme pak našli a vyhrabali Méďu.
V SO ráno jsme sbalili, vrátili klíče a kupodivu jsme opravdu nic neplatili:-) Po rozloučení jsme vyrazili na cestu domů...

Takže tak skončil náš krásný, pohodový a vyhraný pobyt v Rakousku. Zazvonil zvonec, Méďa nás do Desný dovez a dovolený byl konec:-)


Rakousko a vítězná fotko DÍKY!


(Milan)


Zpět