Velká Úpa - lyžák SPŠS J.G. Praha


Kompletní fotogalerii najdete v sekci fotogalerie/Velká Úpa - lyžák SPŠS J.G. 21.1.-28.1. 2005 (do nového okna).


Termín: 21. - 28.1. 2005


Při jedné z tradičních úterních návštěv boulderu na Pankráci mě kluci upozornili na vyvěšený inzerát. "Hledá se lyžařský instruktor..." Dlouho jsem neváhal, zjistil volné termíny, domluvil, podepsal a v PÁ 21.1. v 9:00 odjel z Holešovic směr Velká Úpa...

Již celý týden před odjezdem si ze mě všichni dělali srandu a připravovali mě na nejhorší. Proto jsem také dostal rozkazem nastudovat Snowboarďáky, prý abych zapadl...:-)
No, popravdě, odjížděl jsem se smíšenými pocity a pln očekávání...
V Úpě jsme byli podle plánu, někdy kolem 12-té. Počásko přálo - začlo foukat, chumelit a všude haldy sněhu. No prostě pravá zima:-)
Instrukce zněly jasně: ...támhle do kopce a je to ta poslední chalupa:-) OK, tak jako vždy vpředu:-), v jedný ruce běžky, v druhý sjezdovky a na zádech Tatránka... Po 15-ti minutách šlapání do slušnýho kopce stojím před chatou. Za mnou ještě dva kluci a zbytek se plácá někde po cestě - to je teda mládež, vono to už nic nevydrží:-) Shodil sem batoh a šel dolů pomoct se zbytkem věcí. Při mý druhý cestě nahoru jsem stihl ještě dojít človíčky, kteří to šli poprvý...
Ubytování nádherný! Pokojíček sám pro sebe a ten výhled:-)
Odpoledne jsme udělali rozřazení do tří družstev. Po dohodě jsem já dostal první družstvo. Lidiček bylo 26, z toho 13 jsem měl já... Ještě v PÁ si Petra stihla udělat něco s nártem a v SO jela domů. Zbylo nás tedy 25+3.
Večer, na bojové poradě vedení jsem se dověděl co a jak a táák:-)
Za ten týden se stihnou jak sjezdovky (v okolí a v Peci), tak i 2x běžky, soutěže a samozřejmě večerní přednášky.
Po dohodě jsem si (dobrovolně) vzal témata: Sjezdové lyže a Nebezpečí hor...
Musím říct, že mý obavy se rozplynuly hned druhý den. Byl jsem mile překvapen, jaký je na mou skupinu spoleh! No a hned bylo o něco líp:-)
Již po druhém dnu výuky carvingu to většina pochopila a určitě jim tento styl i zachutnal:-) Některým prý víc než snowboard :-)
Zato běžkování taková radost nebyla, ale přežili všichni! Při prvních běžkách takhle stojím ve svých prýmových:-) elasťákách v lyžárně a v hlubokém předklonu si zavazuju boty... "..ty vole Katko, ty máš ale v těch elasťákách šlehu..." Tak sem se zvednul, otočil a slušně poděkoval...:-) Každopádně podle dotyčného prý moje pozadí vypadá takto:-)
Na večeře a obědy jsme chodili dolů do Úpy. Protože to zpátky bylo docela do kopce, většinou jsem jako "dozor":-) chodil sám, pááč se ani Jarmile ani Jirkovi moc nechtělo. Snídaně jsme si dělali samy...
Došlo i na soutěž. Ta však byla oproti dřívějšku upravena, protože sněhu bylo fakt mooc, občas pěkně fučelo a byla i zima (přes den cca -10 °C).
Soutěžilo se v 5-ti 5-ti členných družstvech. Kapitán vždy jedna slečna...
Disciplíny byly tři:
- štafetový tříkolový běh na běžkách
- skoky
- písemný inteligenční test
V celkovém součtu bodů to dopadlo tak, že jsme měli tři vítězná družstva:-)

No, ani jsme se nenadáli a byl tu zas pátek a náš odjezd domů...

Já osobně děkuju všem, pááč jste všichni byli SUPER! Doufám, že i Vám se to líbilo, budete pořádně carvovat a na mě jen v dobrým vzpomínat!:-)

Samozřejmě velký dík patří i "profesorským": Jarmile a Jirkovi!

díky, Díky, DÍKY!




(Milan)


Zpět